Βιογραφικό

blog02

Σπουδές:
Ονομάζομαι Ειρήνη Κρυσταλλίδου, γεννήθηκα το 1988 στην πόλη της Πτολεμαΐδας και φοίτησα στο 3ο Λύκειο. To 2005 εισήχθηκα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2009 με βαθμό πτυχίου 8,28. Στη διάρκεια των σπουδών μου βραβεύτηκα με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καθώς αρίστευσα στις επιδόσεις μου. Στη συνέχεια παρακολούθησα ετήσιο πρόγραμμα για την άνοια και στο τέλος του 2010 εισήχθη, κατόπιν γραπτών εξετάσεων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Ιωαννίνων: “Επιστήμες της αγωγής με κατεύθυνση τη Συμβουλευτική”. Το 2012-2013 πραγματοποίησα την ερευνητική μου διπλωματική με θέμα: “Η διαχείριση του πένθους των παιδιών στο σχολικό πλαίσιο: Στάσεις και αντιλήψης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.” και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Ψυχολογία – Συμβουλευτική με χαρακτηρισμό “Άριστα”. Από τον Ιούνιο του 2016 κατέχω δεύτερο Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Δίγλωσση Ειδική Αγωγή με χαρακτηρισμό “Άριστα” και βαθμό 9,97, ως πρωτεύσασα. Το 2015-2016 πραγματοποίησα την ερευνητική μου διπλωματική με θέμα: “Αντιλήψεις για τη σχέση ανθρώπου – ζώων: Μορφές ψυχοκοινωνικής παρέμβασης με τη βοήθεια ζώων στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής”. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων σχετικών με τη ψυχολογία και τη συμβουλευτική.

Εμπειρία:
Η εμπειρία μου ως ψυχολόγος ξεκίνησε με την πρακτική άσκηση στο σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής Α.με.Α. “Ο ΣΩΤΗΡ”. Στη συνέχεια εργάστηκα στο κέντρο στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών – “Εργάνη” και παράλληλα προσέφερα τις υπηρεσίες μου σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Επίσης, πραγματοποίησα και την πρακτική μου σε επίπεδο μεταπτυχιακού στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κοζάνης. Ταυτόχρονα συμμετείχα σε πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού και ομιλίες σε σχετικό αντικείμενο, ενώ ήμουν βασική εισηγήτρια σε ημερίδες Προγραμμάτων Επιμόρφωσης των Διευθυντών Κέντρων ΣΔΕΥ, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Δυτικής Μακεδονίας «Άρτεμις», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη του τμήματος της Συμβουλευτικής στο τομέα της Επιχειρηματικότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχε εκτός των άλλων και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Οκτώβριο του 2013 είμαι διδάσκουσα στα μαθήματα “Εκπαιδευτική ψυχολογία”, “Συμβουλευτική και Συμβουλευτική Ψυχολογία: Θεωρητικό Υπόβαθρο και Εφαρμογές”, “Συμβουλευτική και οικογένεια” και “Αναπτυξιακή ψυχολογία” του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης” (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και “Ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό” (Π.Ε.ΣΥ.Π.).

Από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, καθώς κι από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα, απασχολούμαι ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό – Ψυχολόγος – για τη στελέχωση της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης), στόχος της οποίας είναι η οργάνωση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία. Έχω επαγγελματική εμπειρία στην υποστήριξη και παρακολούθηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΔΕΠΥ-Αυτισμός) και τη συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους, ενώ επίσης την τηλεοπτική σαιζόν 2015-2016 συμμετείχα ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στην εκπομπή “Μήνυμα Ζωής” του σταθμού Flash TV Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Μάρτιο του 2016 διατηρώ το δικό μου γραφείο στο κέντρο της Κοζάνης, στη διεύθυνση Λιούφη 3, στον 3ο όροφο, ενώ από τον Αυγούστο του 2016 συμμετέχω ως επιστημονική συνεργάτης και υπεύθυνη για την έρευνα στην ανθρώπινη συμπεριφορά με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας, στο Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, αρθρογραφώ ως εξωτερικός συνεργάτης στην εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας "Βραδυνή".

Εθελοντισμός:
Παράλληλα με τις σπουδές μου, άρχισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά. Αρχικά συμμετείχα στο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης παιδιών στο 1ο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην εθελοντική οργάνωση “ΑΡΣΙΣ”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Γνωρίζετε ότι οι μαθητές του λυκείου, παρουσιάζουν το ίδιο επίπεδο άγχους με αυτό που παρουσίαζε ο μέσος όρος των ασθενών στα ψυχιατρεία το 1950;

Κορυφή